Svend Hvidtfelt Nielsen

(1958-)SHN er komponist og har komponeret værker indenfor de fleste genrer.

Af større værker kan nævnes saxofonkoncerten Ghostiands (1997), symfonierne A Sense of Fall (1997-98) og Dance and Roses (1997-98), samt operaen Serena - den lille havfrue (1999).

Et udpluk af komponistens kammerværker er indspillet på CD'en "Into the Black" (Dacapo 8.224079).

SHN har studeret komposition privat hos Leif Kayser. Studierne er forsat på Det Kongelige Dansk Musikkonservatorium i København ved Ynge Jan Trede, Ib Nørholm og Hans Abrahamsen, og på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus ved Per Nørgård og Karl Aage Rasmussen.

Derudover er SHN cand. mag. i musik og filosofi fra Københavns Universitet og har efter studier hos bl.a. Eileen Wandermark, Finn Viderø og Jens E. Christensen taget Kirkemusikalsk Diplomeksamen ved DKDM.

SHN er ansat som organist ved Mariendals Kirke i København og underviser i teoretiske fag ved Det Fynske Musikkonservatorium og Københavns Universitet. I perioden 1995-1999 var SHN medlem af Statens Musikråd.

SHN har skrevet musikteoretiske artikler og har udgivet en bog om forholdet mellem Per Nørgårds livssyn og musik, Virkeligheden fortæller mig altid flere historier , Det Fynske Musikkonservatorium 1995.

Som organist har SHN primært spillet ny musik ved koncerter, og har sammen med Eva Feldbæk indspillet "Octopus" af Pelle Gudmundsen-Holmgreen på Dacapo (8.224018).

E-mail til Svend Hvidtfelt Nielsen.